Saturday, February 9, 2008

Conseils de Mouty, Mouty's advice (citron/lemon)


Susie me revoilà, a propos de ta confiture liquide, il se peut qu'elle n'ait pas cuit suffisement , ou qu'il n'y avait pas assez de sucre, car d'une manière générale il faut 1 kg de sucre pour 1 kg de citrons oud'oranges. En cours de cuisson il faut vérifier en mettant une cuil a soupe de confiture sur une assiette et la mettre 5 mn a refrigerer pour voir la consistance, si elle est prise arreter la cuisson. Pour une recette : 1Kg de citrons, 1Kg de sucre, couper les extremites et couper en tranche fine : faire macerer 24 a 48 Hre en changeant l'eau plusieur fois si possible. Faire cuire ensuite, dans l'eau juste recouverts jusqu'a ce quils soient tendres ; ajouter le sucre en fonction du poids après cuisson. Faire cuire le temps de la prise en verifiant. Voila pour aujourdhui

Je t'embrasse tres fort a tres bientot .

Mouty .

Pour les oranges meme facon de faire

Suzy, maybe you liquid jam did not cook enough, or else there wasn't enough sugar. In general you need a kilo of sugar for a kilo of lemons or oranges. During the cooking, you remove a spoon full of jam, place it on a plate and in the fridge for 5min. If it hardens , it's ready.Recipe for 1k of lemon, 1k of sugar, cut the ends off, slice in very thin slices, macerate 24 to 48h in cold water, changing the water, boil in water until they soften, add sugar according to weight after boiling. Cook untill jam solidifies on plate.

I hug you and will talk to you shortly

Mouty

For oranges it will be the same recipe.

1 comment:

Schelle said...

I'm confused about the "macerate" in water. Doesn't the water take out all the flavor? Do you only change the water once? Why do you soak them in water overnight?
Thanks,
Shelly